Dag 5 van mijn ‘buy nothing’- challenge

Vandaag is dag 5 van mijn ‘buy nothing’- challenge en tot nu toe gaat het goed. Ik heb er tot dusver nog niet over nagedacht om iets (buiten voeding om) aan te schaffen. Nou ja, eigenlijk niet helemaal, want gezien het weer wat lekkerder is dan we inmiddels gewend zijn, breng ik best wat tijd buiten door en werk in de tuin. Ik heb een aantal weken geleden een paar stekjes genomen van planten die we in in de tuin hebben en heb deze nu weer in de grond gezet, mede om onze tuin cat proof (lees: vluchtroutes barricaderen) te maken. Toen bedacht ik me dat een blauwe tuin ook schitterend zou zijn en was voornemens om Wistera Sinensis (blauwe regen) aan te schaffen en te planten, omdat ik die echt prachtig vind. Maar ik heb het niet gedaan. Terwijl ik nog steeds twijfel.

Voor de rest heb ik niet echt stilgestaan bij het aanschaffen van nieuwe items. Wel heb ik drie boeken naar een ruil bieb gebracht en eentje voor mee terug genomen. Ja, I know. Ik had het in mijn vorige post al over hoeveel boeken ik nog moet lezen, maar ik heb er sindsdien alweer twee uit.

Een ander best wel gek fenomeen doet zich voor. Altijd als ik van huis ga of thuis kom (we wonen in een doodlopende straat) en ik een bestelbusje zie wegrijden of aanrijden, stel ik mezelf de vraag of er een pakketje voor me wordt bezorgd, of ik de bode heb gemist of ga missen als ik weg ga. Absurd gewoon! Dat ik hier mentaal dus mee bezig ben terwijl het helemaal niet zo kan zijn dat er bij ons iemand aanbelt, tenzij de buren niet thuis zijn om hun pakket in ontvangst te nemen, is voor mij echt verbazingwekkend. Wat doen we ons zelf aan? Onbewust zijn dit toch stressfactoren die ook spelen als we proberen een patroon te doorbreken, en de situatie zich onmogelijk kan voordoen. Ik zal even monitoren en bijhouden wanneer hier verbetering in komt.

Tot dusver gaat het dus goed. Ik heb dus niets uitgegeven en tot nu toe ook nog geen druk gevoeld om iets aan te schaffen. Het weer is namelijk lekker- dus ben ik veel buiten- alles werkt- niets is aan vervanging toe- en ik ben pas 5 dagen bezig. Ik hou jullie op de hoogte.

Liefs,
Stef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s