Autovrij- challenge

Ik bedacht me dat één challenge niet genoeg is en ik dus nog een tweede wil toevoegen. Deze heb ik eigenlijk ook in mijn eerdere blog al benoemd: ik zal de komende tijd experimenteren met zo veel mogelijk de fiets gebruiken en de auto enkel in noodgevallen of als het niet anders kan.

Ik wilde hiermee eigenlijk pas volgende week (na de carnavalsvakantie) beginnen, omdat ik dacht dat ik mijn dochtertje niet op de fiets krijg, maar ik ben inmiddels al twee keer met de fiets boodschappen wezen doen en kon alles in mijn fietstassen kwijt. En mijn dochter vroeg zelfs of we nog een stukje kunnen fietsen: win-win!

Ik ben wel een keer met de auto naar een pakketpunt gereden, omdat ik op Vinted een gigantisch pakket (lees: verhuisdoos) aan kleding heb verkocht en moest posten, dat wilde ik liever niet met de fiets doen. En daarnaast doe ik ook veel met de benenwagen. Het is lekker weer, dus lekker conditie opbouwen, weinig co2- uitstoot, en vitamine D tanken: win-win-win!

Er zijn bepaalde omstandigheden waarin ik sowieso wel nog de auto zal gebruiken:
1. Erg slecht weer;
2. Als ik veel moet vervoeren, zoals dat pakket van Vinted;
3. Lange afstanden die met de fiets niet te doen zijn.

I know, ik zou ook gebruik kunnen maken van het ov, maar zo ver ben ik nog niet. Eerst even de fiets langzaamaan aftasten.

Doe je mee? Alle beestjes helpen.

Liefs,
Stef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s